Coaching


     Voor meer vitaliteit, veerkracht,

            rust & plezier in je leven   Toegepast psycholoog, voedingsdeskundige, TRE  provider

    Bernita van Wijgerden 


                                 Coaching/Counseling


Als je samen met mij je problemen te lijf wilt gaan, dan zullen we eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen. Tijdens dit gesprek gaan we samen kijken wat jouw hulpvraag is, afhankelijk van je hulpvraag zullen we een keuze maken voor een coachende ofwel counselende aanpak.

 

Coaching wordt vooral ingezet bij loopbaan en persoonlijke ontwikkelingsvragen, waarbij  vooral de vragen; wie ben ik?, wat wil ik?, wat kan ik?, hoe zorg ik dat ik daar kom? centraal staan.


Counseling wordt ingezet bij lichte emotionele problemen bijvoorbeeld als gevolg van werkstress, ontslag, relatieproblemen, scheiding, het overlijden van een dierbare of andere ingrijpende levensgebeurtenissen. Counseling is gericht op het wegnemen van blokkades, het gaat bij counseling dan ook meer over de vraag welke (irrationele) overtuigingen, angsten, belemmeren je om het leven te leiden dat je graag zou willen?.


Als je na het kennismakingsgesprek kiest om samen met mij aan de slag te gaan, zullen er een aantal gesprekken van een uur volgen. Waar we doormiddel van gesprekken, vragen en opdrachten met jouw vraag aan de slag gaan. Ik ga hierbij oplossingsgericht te werk, wat echter niet wil zeggen dat ik oplossingen aandraag voor jouw probleem. Maar dat we samen kijken welke gedachte of vaardigheden jou kunnen helpen, om tot een voor jou passende oplossing te komen.  Vaak zijn enkele gesprekken al genoeg om je te leren om te gaan met lastige situaties, te ontdekken waar jij warm voor loopt, wat jij belangrijk vind, waar jouw kwaliteiten liggen en wat je eventueel remt in je ontwikkeling. Daarbij is het niet altijd nodig, om heel diep in het probleem te duiken om verbetering te behalen.